KOLEDAR - zasedenost igrišča v Rčici

KOLEDAR - zasedenost igrišča v Rčici

alt

alt

alt

 

 

 

 

 

 

30.6.2012 - Turnir odbojke na mivki

altV soboto je v Rečici potekal turnir odbojke na mivki. Za hudo vročino so znali dobro poskrbeti.

 

Oglejte si slike v galeriji in preglejte rezultate !

 

 

Tečaj odbojke na mivki - 26.6.2012

26.6.2012 se je začel tečaj odbojke na mivki !

Tečaj vodi TONI PAZLAR (tel. 041 402 521)

Naslednjič se dobimo v petek 29.6.2012 ob 15:00 !

                                            

                                                                                   Vabljeni

 

Miklavžev turnir 2011

Slike v galeriji...

 

ODBOJKA - OK GORJE

Davnega leta 1995 se je pač zgodilo, da je celo nekaj Gorjancev pridobilo status nadebudnih brucev, ki so del svojega življenja prenesli iz domačega kraja. Usoda je hotela, da so nekateri ostali doma in tem se je kmalu “dolgcajt zazdelo”.
Ne bodi len, se je eden teh odločil, da bi bilo pametno v Gorjah igrati odbojko. In tako je bilo. Najprej smo si, ne vem zakaj, rekli OK Rabbit. Igrali smo kakšno leto, ko je zopet padla ideja, seveda, da nam slučajno ne bi bilo dolgčas, kaj ko bi v Gorjah naredili odbojkarsko igrišče na mivki. Brž smo našli primerno globoko močvirje z grmičevjem in si rekli, čez kakšnih 13 dni bomo pa že igrali. Pa je minilo leto in končno smo se 1997-ega leta predstavili svetu z najboljšim igriščem za odbojko na mivki v Gorjah. 
Čeprav smo bili zaposleni z urejanjem in skrbjo za igrišče, se nam je zazdelo, da se noče zgoditi nič novega in da življenje postaja skoraj dolgočasno.
Zato smo leta 2000 začeli resno tekmovati v Medobčinski odbojkarski ligi. Svoje znanje in sposobnosti smo pod imenom OK Gorje razkazovali širni Gorenjski cela tri leta.

Pa nam je Gorenjska postala premajhna. In smo šli; v 3. državno odbojkarsko ligo zahod. Prebijali smo se skozi dve leti težkih treningov in tekem, o dolgotrajnih in utrujajočih analizah porazov ali zmag na tem mestu raje ne bi govorili.

Trenutno nam nobeno ligaško tekmovanje ne ustreza (se še vrnemo), tako da lahko v medpoletni pavzi preizkušamo in na visokem nivoju vzdržujemo svoje odbojkarske sposobnosti enkrat tedensko v gorjanski telovadnici. Poleti pa, kot že zadnjih deset let, sledi pogosto preganjanje za odbojkarsko žogo po pripeki gorjanskega sonca, za nameček pa radi zavijemo tudi na kakšen odbojkarski turnir v bližnji ali daljni okolici.

Da naše igrišče za odbojko na mivki slučajno ne bi izgubilo naziv najboljšega v Gorjah, na vsake toliko časa zabijemo kakšen nov kol, pospravimo bilko trave, kakšno rečemo z rastočimi drevesi ter razmišljamo o novi, če se le da, elektrificirani infrastrukturi.

Pa naj še kdo reče, da dolgčas ni produktiven.