NOGOMET

Nogomet je v Gorjah doma že dolga leta. Po razpadu NK Gorje sredi 90-ih let in po uspešnem nastopanju 1. jakostne, je skupina fantov, na čelu z Aljošem Brancem, ki je bil dolga leta srce te ekipe, ustanovila nogometni klub The Kobacay's.Ekipa je začela nastopati v 4. medobčinski ligi Radovljica. Kar nekaj let smo rabili, da smo moštvo okrepili in postali konkurenčna ekipa. Leta 2000 smo se tako uvrstili v 3. ligo, v sezoni 2002 pa celo v 2. ligo. Tam smo 2 leti uspešno nastopali, po izgubi prvega vratarja ter nekaterih ključnih igralcev pa zopet padli nazaj v 3. ligo kjer ostajamo še danes.

alt

Igrali smo tudi na številnih turnirjih, ki jih prirejajo ekipe iz te občinske lige. Med njimi bi izpostavil 3 zmage: Ribno 1998, Lancovo 2001 in Zasip 2003.

alt

Sedaj ekipo skušamo pomladiti, saj smo okostje ekipe ali v letih ali pa imamo težave s poškodbami. Toda tu nastaja problem, saj se vse več mladih zanima za vse kaj drugega kot nogomet, zato imamo težave s kadrom. Gorjanska šola bi mlade lahko bolj spodbujala k aktivnem preživljanju prostega časa in še bolj oživila športno-rekreativni duh Gorjancev.

Damir Repe