Obiščite nas na FACEBOOK-u:     alt   JURJEV SEMENJ       alt TEKAŠKO-BIATLONSKA SEKCIJA     Jurjev semenj 29.-30.april 2017

alt  26. JURJEV SEMENJ V GORJAH

 

29. in 30. aprila 2017

 

Pomladanski sončni žarki so se opogumili in začeli neusmiljeno obračunavati z zadnjimi zaplatami snega tudi v višjih legah, kjer se tako radi zadržujejo gorjanski svizci. Če kdo svizcev te vrste še ne pozna, lahko povem, da so to mladi gorjanski tekači in biatlonci. So ponosni člani Športnega društva Gorje, ki v večji meri živi in diha za ta prečudovit zimski šport. Deset sekcij društva vsako leto združi moči in izpelje največjo občinsko prireditev Jurjev semenj. Tudi letos bo tako.

29. in 30. aprila se obeta velik praznik, ko bomo v okviru semnja praznovali še 110. obletnico delovanja Godbe Gorje. V soboto se tradicionalni Pomladni kros začne že ob 11. uri, ob 15. uri pa iz Mevkuša krene ducat godb, ki bo do zadnjega kotička napolnilo prireditveni prostor s slavnostnim vzdušjem in prešernim razpoloženjem. Po skupnem nastopu vseh godb in krajši slovesnosti, bo svoje mojstrstvo pokazal še Big bend Bled. Nedvomno spektakel, ki ga nočete zamuditi. Večer se bo nadaljeval z Markom Vozljem in Mojstri.

Nedeljski blagoslov konj bo kot običajno po »deseti« nedeljski maši. Letos se konjski povorki poleg gorjanske pridružita še godbi iz Nemčije in Češke in vse nas bodo razveselile s svojim koncertom v šotoru. Ko se bodo godbeniki upehali, bo vajeti v svoje roke prevzel ansambel Gregorji, ki bo zagotovil, da vas pete po plesu še dolgo ne bodo srbele.

Ker je Jurjev semenj pač semenj in ne navadna veselica, vas bodo pred šotorom seveda čakali »štanti«, na katerih se je še vsako leto našla stvar za vsakogar. V Gorjanskem domu bo postavljena razstava o Godbi Gorje, seveda pa bo vseskozi potekal tudi bogat srečelov.

 

Vabilo - Jurjev semenj 2017

 

ŠPORTNI POZDRAV IN PRAV LEPO POVABLJENI NA

LETOŠNJI JURJEV SEMENJ!